Tips voor Barcelona

Je voetbalreis naar Barcelona is natuurlijk perfect te combineren met een citytrip. Het is niet voor niets dat Barcelona een van de populairste steden onder toeristen van Spanje is. Barcelona is eenvoudig met het vliegtuig te bereiken, met twee uur vliegen ben je al in de Spaanse kuststad. Hieronder vind je een aantal tips om jouw weekend compleet te maken.

Bezoek de Sagrada Familia

Kunstenaar Antoni Gaudi vind je door heel de stad. Zijn meest bekende werk is de Sagrada Familia ook wel de onvoltooide kerk. Jaarlijks trekt de kerk meer dan drie miljoen bezoekers en is de kerk hét symbool van de stad. Wanneer je de Sagrada Familia gaat bezoeken is het raadzaam om van te voren kaartjes te kopen aangezien de rijen erg lang kunnen zijn.  Je tickets vooraf bestellen kan via www.tiqets.com.

Park Güell bezoeken

Park Güell is misschien wel het meest bekende park van Europa. Wederom is dit park ontworpen door Antoni Gaudi. Het park staat bekend om de beroemde mozaïeken bankjes en de grote salamander. Waar het vroeger mogelijk was om gratis het park te bezoeken moet je nu betalen voor een bezoek. Een kaartje kost ongeveer 8.50 en is te verkrijgen op www.tiqets.com.

Stadiontour Camp Nou

Op niet wedstrijddagen is het fantastisch om een rondleiding door het Camp Nou te doen. Je komt op plekken zoals de kleedkamers, de persruimte en de dug-out. Ook het museum van Barcelona is een echte aanrader. Hier vind je alle prijzen die de club in het verleden gewonnen heeft. Je komt helemaal in de sfeer voor jouw voetbalreis.

Bezoek de Montjuïc Berg

Met de mooie fontijne en het kasteel is de Montjuïc berg mooie om te bezoeken. Ook kun je in dit gebied meerdere museums als het Miro Museu en het Museu Nacional d’Art de Catalunya.  Ook vind je hier in de buurt het Olympisch stadion die gratis te bezoeken is. Kortom een leuke plek om naartoe te gaan.