Vervoer

De kuststad Barcelona is het makkelijkst te bereiken per vliegtuig. Afhankelijk van de vluchten kun je of naar Barcelona zelf vliegen of naar Girona. Mocht je naar Girona vliegen houdt er dan wel rekening mee dat het nog 94 kilometer naar Barcelona is. De meest eenvoudige en goedkope manier is met een bus vanaf het vliegveld naar Barcelona te gaan. Dit duurt ongeveer 75 minuten en kost ongeveer 16 euro voor een enkeltje. Als je terug ook vanaf Girona vliegt is het goedkoper om een retourtje te kopen.

Vergelijk vliegtickets naar Barcelona

Barcelona is vanaf verschillende luchthavens in Nederland te bereiken. Zowel vanaf Rotterdam, Eindhoven als Amsterdam kun je naar de stad vliegen. Afhankelijk van de vluchttijden en vanaf welke luchthaven je vliegt kunnen de prijzen erg fluctueren. Het is daarom raadzaam om eerst goed te vergelijken voor je een vlucht boekt. Dit kan nogal in de portemonnee schelen. Hieronder vind je alvast een aantal vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen.

Vanaf het vliegveld naar Barcelona centrum

Wanneer je geland bent in Barcelona kun je op verschillende manieren in het centrum komen. Allereerst kun je met de trein naar het centrum. Deze vertrekt vanaf terminal 1 en duurt ongeveer een half uur. Ook gaan er verschillende bussen naar het centrum. Er zijn zowel lijnbussen als de speciale aerobus. Tot slot kun je tegenwoordig ook met de metro. Dit is wel de minst fijne optie omdat je dan nog twee keer moet overstappen. tenzij je direct naar Camp Nou wilt, dan gaat de metro rechtstreeks en ben je ongeveer een half uur onderweg. Voor meer informatie over vervoersmogelijkheden naar Barcelona centrum, kijk op www.vliegveldinfo.nl.

Vanaf Girona Airport naar centrum Barcelona

Mocht je op Girona vliegen is het nog 94 kilometer om in Barcelona te komen. De meest eenvoudige manier om dit te doen is met de bus. Bus 604 is afgestemd op de vluchttijden waardoor deze perfect aansluiten. Het duurt ongeveer 75 minuten om vanaf het vliegveld in Barcelona te komen. Een enkeltje kost 16 euro en een retourtje is 25 euro. Meer informatie om van Girona naar Barcelona centrum te komen vind je op www.vliegveldinfo.nl